Συνένζυμο Q10 – Γιατί είναι τόσο σημαντικό για την υγεία μας (Μέρος 1- 7)

Το «κανονικό» Q10 – που ονομάζεται επίσης ubiquinone, έχει πολύ διαφορετικά θετικά αποτελέσματα για εμάς. Το Ubiquinol Q10 έχει τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα χωρίς περιορισμούς – και μερικά σημαντικά πρόσθετα οφέλη.

Τι είναι Ubiqinol;

Το Ubiquinol Q10 είναι η μειωμένη δραστική αντιοξειδωτική μορφή του συνένζυμου Q10. Παράγεται φυσικά σε υγιή σώματα. Το Ubiquinol Q10 είναι ένα κοινό συνένζυμο Q10 που έχει μετατραπεί («μειωμένο») για χρήση στη διαδικασία παραγωγής κυτταρικής ενέργειας. Εκτός από τον σημαντικό ρόλο της στην παραγωγή ενέργειας, είναι το πιο ισχυρό λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό που διατίθεται, προστατεύοντας τα κύτταρα του σώματος από το οξειδωτικό στρες που μπορεί να βλάψει τις πρωτεΐνες, τα λιπίδια και το DNA.

Ωστόσο, η ικανότητα του σώματος να παράγει Ubiquinol Q10 και να μετατρέψει CoQ10 σε Ubiquinol Q10 μειώνεται συνεχώς με την ηλικία. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ηλικιωμένοι, καθώς και τα άτομα με καρδιαγγειακά και νευρολογικά νοσήματα, ηπατική νόσο και διαβήτη έχουν χαμηλό επίπεδο ουβικινόλης.

Το Ubiquinol Q10 είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας στο κύτταρο και ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Είναι ένα από τα πιο ισχυρά λιποδιαλυτά αντιοξειδωτικά, προστατεύοντας το κύτταρο από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες. Τα κοινά προϊόντα συνένζυμου Q10 πρέπει να μετατραπούν σε Ubiquinol Q10 στο σώμα – η ουβικινόνη (κοινό συνένζυμο Q10) μειώνεται σε ubiquinol με την ενσωμάτωση δύο ατόμων υδρογόνου (1 πρωτόνιο, 2 ηλεκτρόνια) από NADH και ένα Η + από τη μιτοχονδριακή μεμβράνη. Με το προϊόν ubiquinol σας σώζουμε το βήμα μετατροπής και οι θετικές ιδιότητες του δραστικού συστατικού είναι άμεσα διαθέσιμες στον οργανισμό.

Το Ubiquinol Q10 (με άλλα λόγια ο όρος μειωμένο συνένζυμο Q10) είναι πολλές φορές πιο αποτελεσματικό από την κοινώς χρησιμοποιούμενη ουβικινόνη (συνένζυμο Q10), επειδή έχει πολύ καλύτερη βιοδιαθεσιμότητα. Οι Ιάπωνες ερευνητές έχουν πλέον αναπτύξει μια ακόμα καλύτερη φόρμουλα για την ubiquinol.

Η Ubiquinol Q10, η μειωμένη μορφή του CoQ10, είναι απαραίτητη για τη φυσική παραγωγή κυτταρικής ενέργειας και αποτελεί ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία των κυττάρων. Χωρίς αυτό, το σώμα δεν μπορεί να διατηρήσει την ενέργεια.