Εισαγωγή

Tea tree/τσαγιοδεντρο: η σταγόνα που τα κάνει όλα!

Σαν το τζίνι από το μπουκάλι, το αιθέριο έλαιο tea tree δίνει λύσεις σε δεκάδες προβλήματα υγείας και γενικής απολύμανσης. Οι 23 προτάσεις που ακολουθούν είναι ενδεικτικές.

Είναι ισχυρό, είναι φυσικό και παρέχει τριπλή απολυμαντική δράση! Περιζήτητο για την καταπολέμηση των φλεγμονών και των μολύνσεων πριν από την ανακάλυψη των αντιβιοτικών, το tea tree σήμερα επανακάμπτει, προσφέροντας λύσεις σε όσους αναζητούν έναν πιο φιλικό τρόπο να προστατέψουν τον οργανισμό και το περιβάλλον τους από τα βακτήρια, τους μύκητες και τους ιούς.

Από πού μας ήρθε…

Το «βάφτισε» έτσι ο Κάπταιν Τζέιμς Κουκ, που διδάχτηκε τις πολύτιμες φαρμακευτικές ιδιότητές του από τους ιθαγενείς της Αυστραλίας. Δεν έχει, όμως, καμιά σχέση με το τσάι. Το κιτρινω-πό αιθέριο έλαιο, με την «καθαρή» μυρωδιά που θυμίζει λίγο την μουχλα και προέρχεται από τα φύλλα του δέντρου Melaleuca alternifolia, έχει γίνει αντι-κείμενο πολλών διεθνών επιστημονικών ερευνών από το 1930 και μετά, που

αποδεικνύουν ότι, χάρη κυρίως στα 14 τερπένια (κατηγορία υδρογονανθράκων) που περιέχει, είναι πράγματι εξαιρετικά αποτελεσματικό και πολύπλευρο.