Είναι πιο εύκολο να ξεπεραστεί η χρονική υστέρηση με φυσικές ζωτικές ουσίες
Το Jetlag μπορεί να ξεπεραστεί πιο εύκολα με φυσικές ζωτικές ουσίες όπως NADH. Το ταξίδι είναι ωραίο, αλλά μπορεί να είναι αρκετά αγχωτικό για το μυαλό και το σώμα. Τα φυσικά συστατικά όπως το 5-HTP εξασφαλίζουν ξεκούραστο ύπνο παρά τη διαφορά ώρας. Η NADH, η γκουαράνα και η σπιρουλίνα κόβουν την κόπωση και δίνουν ενέργεια. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές χωρίς jetlag. (περισσότερα…)
Εμμηνόπαυση – φυσικές λύσεις!
Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, οι φυτοορμόνες από λυκίσκο, λιγνάνες και ισοφλαβονες από κόκκινο τριφύλλι μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της δυσφορίας. Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσική ορμονική μετάβαση στην οποία αλλάζει η ορμονική ισορροπία στο σώμα της γυναίκας. Αυτές οι ορμόνες ρυθμίζουν σημαντικές εσωτερικές διαδικασίες. Το σώμα και το μυαλό. Θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί. (περισσότερα…)
Η φυσική ομορφιά προέρχεται από μέσα
Ζωτικές ουσίες όπως το κολλαγόνο, η βιοτίνη και οι βιταμίνες Β παρέχουν νεανικό δέρμα, ισχυρά νύχια και όμορφα μαλλιά, χαρακτηριστικά φυσικής ομορφιάς. Μέσω του οργανισμού η βέλτιστη παροχή θρεπτικών ουσιών που τρέφουν το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια, . διατηρούν το δέρμα εύπλαστο και ελαστικό, τα νύχια σταθερά και ανθεκτικά και τα μαλλιά δυνατά και όμορφα. (περισσότερα…)
Η τριχόπτωση – τι μπορεί να την προκαλέσει
Υγιή, γεμάτα μαλλιά είναι μια έκφραση της νεότητας και της ζωτικότητας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διατήρηση των μαλλιών για τους άνδρες είναι εξίσου σημαντική με τις γυναίκες. Τα ισχυρά, λαμπερά μαλλιά είναι ένα σημάδι της ζωτικότητας και της υγείας. Γι 'αυτό είναι απαραίτητη μια επαρκής διατροφή ζωτικών θρεπτικών συστατικών, ιδιαίτερα η βιοτίνη, οι βιταμίνες Β, πρωτεΐνες και το MSM εξασφαλίζουν ισχυρή δομή τριχών. Η τριχόπτωση μπορεί να είναι και σημάδι έλλειψης σιδήρου. (περισσότερα…)
Το δέρμα – αντανάκλαση της ψυχής
Με μια υγιεινή διατροφή, επαρκή πρόσληψη βιταμινών και αμινοξέων, και σωστή φροντίδα, πολλά δερματικά προβλήματα μπορούν να ανακουφιστούν ή ακόμη και να αποφευχθούν. Το καθαρό δέρμα χωρίς ρυτίδες είναι ένα σημάδι της νεότητας και της ομορφιάς. Προκειμένου το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητά του, χρειάζεται ορισμένα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Το κολλαγόνο, το υαλουρονικό οξύ και το MSM προάγουν τη συσσώρευση του κολλαγόνου και την ενυδάτωση του δέρματος. Η ασταξανθίνη, το πράσινο τσάι, το OPC και η βιταμίνη Ε προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες. Το έλαιο Borage παρέχει στο δέρμα πολύτιμα λιπαρά οξέα GLA. (περισσότερα…)
Υγιή ούλα για ένα λαμπερό χαμόγελο
Η καλή στοματική υγιεινή και η επαρκής προμήθεια ζωτικών ουσιών με παράλληλη χρήση φυτικών προϊόντων στοματικής φροντίδας, αποτελεί προϋπόθεση για υγιή ούλα. Ένα σημαντικό ρόλο παίζει μια επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C και ένα υγιές επίπεδο βιταμίνης D και πυριτίου Τα φυτικά συστατικά όπως το OPC και το πράσινο τσάι συμβάλλουν επίσης στην υγεία των ούλων. Υγιή ούλα αποτελούν προϋπόθεση για ισχυρά δόντια και ακτινοβόλο χαμόγελο (περισσότερα…)
Τι είναι η φοβία/άγχος και πώς το αντιμετωπίζετε;
Η διαχείριση του άγχους επηρεάζει την καθημερινή ζωή. Τα συμπληρώματα διατροφής με βαλεριάνα, λυκισκο, μελισσοχορτο μπορούν φυσικά να ανακουφίσουν τα σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα. Βεβαίως, τα συναισθήματα άγχους είναι απολύτως φυσικές αντιδράσεις σε αγχωτικές καταστάσεις όπως ο φόβος σε απειλή, μια δύσκολη απόφαση η ένα διαζύγιο. Ωστόσο, η παρατεταμένη ανησυχία χωρίς οργανικές αιτίες μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σώμα. (περισσότερα…)
Κατάθλιψη – ποιες θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν;
Η μελαγχολία είναι σε άνοδο, επειδή δεν φαίνεται να έχει βρεθεί τελική θεραπεία για την κατάθλιψη. Φυσικοί παράγοντες μπορούν να βοηθήσουν. Η κατάθλιψη έχει ποικίλα συμπτώματα: ύπνος και αφηρημάδα, καθώς και κρίσεις πανικού και συναισθηματική φτώχεια. Η κατάθλιψη μπορεί να προληφθεί (περισσότερα…)
Χάνεται τον ύπνο σας;
Ο υγιής ύπνος αποτελεί προϋπόθεση για την ανάκτηση του σώματος, του νου και της ψυχής κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι συχνές διαταραχές του ύπνου μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, τη σωματική και πνευματική απόδοση και τη διάθεση. Το φυσικό δραστικό συστατικό από το φαρμακευτικό φυτό Griffonia Simplificolia, βαλεριάνα και λυκίσκο μπορεί να προωθήσει έναν ξεκούραστο ύπνο. (περισσότερα…)
Το στρες μπορεί να κάνει και καλό
Το βραχυπρόθεσμο άγχος μπορεί να είναι θετικό επειδή μας βοηθάει να είμαστε ενεργητικοί και να αντιδρούμε γρήγορα. Εάν το άγχος διαρκεί πολύ καιρό, μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση, τις επιδόσεις και την υγεία. Τα φυτικά συστατικά όπως Βαλεριάνα, Μελισσόχορτο, Λεβάντα, Βαλσαμόχορτο, Λυκίσκος και Rhodiola Rosea μας καθιστούν πιο ανθεκτικους  ,στο στρες, μειώνουν το άγχος και αυξάνουν την διάθεσης. (περισσότερα…)
Αιμορροΐδες – τι να κάνετε;
Ορισμένες ζωτικές ουσίες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ή την ανακούφιση των συμπτωμάτων αιμορροΐδων. Οι αιμορροΐδες ευνοούνται από την αδυναμία του συνδετικού ιστού, τη δυσκοιλιότητα, την ελάχιστη άσκηση και την παχυσαρκία. Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού OPC και η βιταμίνη C βελτιώνουν την ελαστικότητα και τη σταθερότητα των αιμοφόρων αγγείων. Έτσι, οι αιμορροΐδες μπορούν να αποφευχθούν και τα συμπτώματα να μειωθούν. Οι αιμορροΐδες είναι ακόμα ένα θέμα ταμπού, αν και μέχρι το 75% των ενηλίκων θα έχουν συμπτώματα διευρυμένων και ερεθισμένων αιμορροΐδων σε κάποια στιγμή της ζωής τους. (περισσότερα…)
Μετεωρισμός – γιατί προκύπτει και τι μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτόν
Ο μετεωρισμός μπορεί συνήθως να αποφευχθεί επιλέγοντας τα σωστά τρόφιμα και αποφεύγοντας το βιαστικό φαγητό. Από τη φύση, η βοήθεια κατά του μετεωρισμού υπάρχει. Ιδιαίτερα χρήσιμο είναι το τσάι από τα φαρμακευτικά φυτά άνισο, κύμινο και μάραθο. Ως μείγματα που παρέχουν ταχεία ανακούφιση υπάρχουν τα τσάγια, στομάχου+εντέρου, χώνευσης λιπαρών, ήπατος+χολής με πολλά φυτικά ενεργά συστατικά που ενεργούν τόσο ανακουφιστικά όσο και αποτελεσματικά, με πικρομαραθο. ταραξακο, κουρκουμινη, γαιδουραγκαθο και αγκινάρα. Σε περίπτωση προβλημάτων της χολής ως αιτία μετεωρισμού, ένα εκχύλισμα αγκινάρας αποδείχθηκε επίσης πολύ χρήσιμο (περισσότερα…)
Δυσκοιλιότητα – όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα γίνεται πρόβλημα
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η δυσκοιλιότητα χωρίς μια οργανική αιτία μπορεί να προληφθεί με απλά μέσα όπως μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες -σπόροι ψυλλιου και Chia-, επαρκή ενυδάτωση και τακτική άσκηση. Σε πρόσκαιρη περιστασιακή δυσκοιλιότητα ένα φαρμακευτικό τσάι κασιας έχει άμεση δράση. Η πρόσληψη μαγνησίου μπορεί επίσης να διεγείρει την περισταλτική δράση. (περισσότερα…)
Αποτοξίνωση – με φυσικές βάσεις
Μια ανθυγιεινή διατροφή προκαλεί πάρα πολλά οξέα στο σώμα. Αυτή η υπερευαισθησία μπορεί να εξουδετερωθεί από έναν υγιή οργανισμό σε κάποιο βαθμό με τα βασικά αποθέματα των μέταλλων του σώματος. Η προσφορά βασικών μεταλλικών στοιχείων μπορεί επιπλέον να υποστηρίξει την αποτοξίνωση. (περισσότερα…)
Η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος – φυσικά μέσα θεραπείας.
Μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος είναι πολύ δυσάρεστη και οδυνηρή. Το 80% των γυναικών υποφέρουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Η D-μαννόζη, έχει αποδειχθεί η καλύτερη φυσική εναλλακτική λύση στα αντιβιοτικά λόγω της ταχείας δράσης της εξαλείφοντας τα δυσάρεστα συμπτώματα Προληπτικά βοηθούν η τσουκνίδα και εκχυλίσματα crannberry+βακκίνιων και λυκοπένιο (περισσότερα…)
Προστατέψετε την καρδιά και τις αρτηρίες σας
Οι ασθένειες της καρδιάς και της κυκλοφορίας του αίματος μπορούν να μειωθούν μέχρι και 50% με τα σωστά φυσικά θρεπτικά συστατικά, της υγιεινής διατροφής και της άσκησης. Η καρδιά πρέπει να αντλεί περισσότερα από 5 λίτρα αίματος μέσω του σώματος κάθε λεπτό της ζωής. Για αυτή την απίστευτη απόδοση, χρειάζεται επαρκείς ποσότητες βιταμινών και άλλων θρεπτικών ουσιών. Για παράδειγμα, μαγνήσιο, βιταμίνη Κ2, ωμέγα 3, συνένζυμο Q10, βιταμίνες Β μπορούν να προστατεύσουν και να διατηρήσουν το καρδιαγγειακό σύστημα υγιές. (περισσότερα…)
Υπέρταση – τι μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτήν
Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να αποφευχθεί μέσω της υγιεινής διατροφής, της άσκησης και των φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής. Το μαγνήσιο και το αμινοξύ L-αργινίνη παρέχουν έναν φυσικό τρόπο για τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων. Το ωμέγα 3 , το εκχύλισμα σπόρου σταφυλιού OPC και το εκχύλισμα ροδιού+schizansra έχουν επίσης θετικό και προστατευτικό αποτέλεσμα στα αιμοφόρα αγγεία (περισσότερα…)
Χοληστερόλη – θέτει πάρα πολύ σε κίνδυνο τα αιμοφόρα αγγεία
Με υψηλή χοληστερόλη, μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, άσκηση και αποχή από το κάπνισμα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση. (περισσότερα…)
Μνήμη – το κέντρο ελέγχου μας
Συνειδητά, η μνήμη είναι η δυνατότητα να θυμάσαι τα πράγματα Μπορεί να υποστηριχθεί από ενεργά εγκεφαλικά θρεπτικά συστατικά. Η καλή μνήμη έχει πολλά οφέλη, τόσο στην εργασία όσο και στην κοινωνική επαφή. Gingo biloba, NADH ωμέγα-3 και η λεκιθίνη παίζουν σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό του εγκεφάλου. Rhodiola Rosea, και βιταμίνες Β αυξάνουν την ψυχική ενέργεια, την εγρήγορση και την ψυχική απόδοση. (περισσότερα…)
Σάκχαρο του αίματος – πώς το αναγνωρίζετε και τι μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό;
Στον διαβήτη τύπου II, τα κύτταρα του σώματος αναπτύσσουν αντίσταση στην ινσουλίνη και δεν μπορούν πλέον να επεξεργάζονται το σάκχαρο του αίματος. Το αποτέλεσμα είναι ένα χρόνια αυξημένο σάκχαρο του αίματος με αρνητικές συνέπειες για τα όργανα, τα νεύρα και τα μάτια. Μαζί με μια υγιεινή διατροφή, το εκχύλισμα κανέλας ψευδάργυρο και το χρώμιο  εξουδετερώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη των κυττάρων. (περισσότερα…)
Αντι-γήρανση με φυσικές ζωτικές ουσίες των κυττάρων.
Τα φυτικά ενεργά συστατικά, η ubiquinol, οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία έχουν όλα ένα αντι-γηραντικό αποτέλεσμα καθώς εμποδίζουν τις ελεύθερες ρίζες και έτσι καθυστερούν τη γήρανση Η αντιγήρανση είναι ένας όρος ομπρέλα για όλα τα μέτρα που καθυστερούν τη γήρανση. Ο στόχος είναι να καθυστερήσει  όσο το δυνατόν περισσότερο και να είναι υγιέστερη, ώστε να διατηρηθεί η ποιότητα ζωής . Η βάση κάθε προσπάθειας κατά της γήρανσης είναι μια υγιεινή διατροφή. Αυτή περιλαμβάνει τη βέλτιστη παροχή βιταμινών και άλλων θρεπτικών ουσιών που επιβραδύνουν τη γήρανση. (περισσότερα…)
Για να νικήσουμε την κόπωση
Το πρώτο σημάδι έλλειψης βιταμινών είναι η κόπωση. Μια πολυβιταμίνη μπορεί να βοηθήσει γρήγορα. Η ζωή μας γίνονται όλο και πιο έντονη, πράγμα που οδηγεί σε άγχος. Αυτό έχει συνέπειες: κοιμάσαι άσχημα και κατά τη διάρκεια της ημέρας  αισθάνεσαι κουρασμένος και άκεφος. Υπάρχουν κάποιες θρεπτικές ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν για ένα νέο  ξεκίνημα, όπως η σπιρουλίνα, σίδηρος, πολυβιταμίνες, guarana, ginseng ή NADH. (περισσότερα…)
Φλεγμονή – τι μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό
Ευτυχώς, η φύση προσφέρει πολλές ζωτικές ουσίες που μπορούν φυσικά να αποτρέψουν και ακόμη και να εξαλείψουν τη φλεγμονή, στο σώμα, είναι συχνά η αιτία σοβαρών ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος, η αρθρίτιδα, το άσθμα και η νόσος του Alzheimer. Κατά συνέπεια, η φλεγμονή πρέπει να έχει υψηλή προτεραιότητα. Τα ισχυρότερα αντιφλεγμονώδη είναι η κουρκουμίνη, το λιβάνι/θυμίαμα, η ασταξανθίνη, το ρόδι+schizandra, το ωμέγα 3 και το λάδι κριλ. (περισσότερα…)
Το ανοσοποιητικό σύστημα – τι πρέπει να γνωρίζετε!
Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, έτσι θα είστε ανθεκτικοί στα βακτηρίδια, ιούς και άλλους εισβολείς. Η επαρκής πρόσληψη βιταμινών και φυτικών εκχυλισμάτων, όπως η κουρκουμίνη, OPC, η ρεσβερατρόλη, η λαδανια,η ασταξανθίνη, οι βιταμίνες C και Ε, το σελήνιο και το ρόδι+schizandra  ενισχύουν επίσης την άμυνα του οργανισμού. (περισσότερα…)
Τι μπορείτε να κάνετε κατά της εξάντλησης!
Τα φυσικά θρεπτικά συστατικά, όπως το ασβγαγκάντα, το ροδόλιο τριαντάφυλλο ή η 1-θεανίνη, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της εξουθένωσης και στη μείωση των επιπτώσεων του στρες. (περισσότερα…)
Η σεξουαλικότητα διατηρείται μέχρι τα γηρατειά
Η σεξουαλικότητα μπορεί να αυξηθεί με ψευδάργυρο ή L-αργινίνη καθώς και με τα εκχυλίσματα από φυσικά  συστατικά της ρίζας Maca, Ginseng και οστρακοειδών. (περισσότερα…)
Προστάτης – φυσικές λύσεις στα προβλήματα του προστάτη
Σύμφωνα με μελέτες, το λυκοπένιο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη επειδή είναι ένας ισχυρός ριζοσπαστικός καθαριστής. (περισσότερα…)
Γιατί τα ανόργανα μπορούν να βοηθήσουν σε μυϊκές κράμπες;
Η αιτία κράμπες των μυϊκών οφείλονται συνήθως στην έλλειψη ορυκτών, ιδιαίτερα στο μαγνήσιο.Τα ορυκτά παίζουν άμεσο ρόλο στη μυϊκή δραστηριότητα μέσω του νευρικού μας συστήματος. Εάν πάσχετε από επώδυνους μυϊκούς σπασμούς, είναι δική σας παράληψη η ανισορροπία των σημαντικών ηλεκτρολυτών (ανόργανα άλατα) στο σώμα σας.όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, κάλιο και νάτριο (περισσότερα…)
Όταν το έντερο πάει σε απεργία
Ένα υγιές έντερο προσελκύει ελάχιστα την προσοχή. Τα συμπτώματα της ανεπαρκούς ή υπερβολικής εντερικής δραστηριότητας περιλαμβάνουν μετεωρισμό, δυσκοιλιότητα, φούσκωμα και απρόβλεπτες κινήσεις του εντέρου. Εάν η πέψη δεν λειτουργεί σωστά, συνήθως προκαλεί τεράστια μείωση της ποιότητας ζωής. (περισσότερα…)
Ενισχύστε τα μάτια και την όραση με ζωτικές φυσικές ουσίες
Οι ζωτικές ουσίες των ματιών, όπως η λουτεΐνη και η ασταξανθίνη, προστατεύουν την όραση και μειώνουν τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. (περισσότερα…)
Αποτοξίνωση του ήπατος – σημαντική για ολόκληρο τον οργανισμό με γαϊδουράγκαθο
Το ήπαρ είναι υπεύθυνο για τη μείωση των τοξινών στο σώμα, προωθώντας την υγεία ολόκληρου του σώματος. (περισσότερα…)
Φυσικές θεραπείες για την οστεοαρθρίτιδα
Αν και όλες οι αρθρώσεις μπορεί να επηρεαστούν από την οστεοαρθρίτιδα, επηρεάζουν κυρίως τα γόνατα και τους γοφούς, καθώς είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στο βάρος και στη υπερβολική πίεση. (περισσότερα…)
Οστεοπόρωση – όταν τα οστά γίνονται εύθραυστα
Η οστεοπόρωση μπορεί να προληφθεί με επαρκή πρόσληψη βιταμίνης D, K2 και ασβεστίου. (περισσότερα…)
Η κυκλοφορία του αίματος αποτελεί προϋπόθεση για τη ζωή
Η κυκλοφορία μπορεί να προωθηθεί από πολλά φυσικά θρεπτικά συστατικά όπως το ωμέγα 3, εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού, gingko, κουρκουμίνη ή εκχύλισμα ροδιού. (περισσότερα…)
PMS – τα προβλήματα στις ημέρες πριν από την ημέρα
Στο PMS, μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και επαρκής άσκηση στο φυσικό φως, έχει αποδειχθεί ότι παρέχει σημαντική ανακούφιση. (περισσότερα…)