Το μαγνήσιο συμμετέχει στην παραγωγή περισσότερων από 300 ζωτικών ενζύμων στο σώμα. Αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι για τις επιδόσεις και την ενέργεια. Το μαγνήσιο χαλαρώνει τους μυς και αποτρέπει τους μυϊκούς σπασμούς. Πρόκειται για ένα φυσικό φάρμακο κατά του στρες που ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και αποτρέπει την καρδιακή ανεπάρκεια. Το μαγνήσιο είναι το πιο πολύτιμο μέταλλο της εποχής μας.

Το μαγνήσιο είναι το σούπερ σταρ ανάμεσα στα μέταλλα και γίνεται όλο και πιο δημοφιλές ως συμπλήρωμα διατροφής. Ο λόγος για αυτό είναι ότι μέχρι το 75% του πληθυσμού πάσχει από ανεπάρκεια μαγνησίου. Εδώ είναι αυτό που πραγματικά πρέπει να ξέρετε αν θέλετε να αγοράσετε μαγνήσιο.

Γιατί πρέπει να πάρετε μαγνήσιο;

  χαλαρώνει τους μυς και αποτρέπει τους μυϊκούς σπασμούς

  διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και προάγει την κυκλοφορία του αίματος

  είναι ένας φυσικός παράγοντας κατά του στρες

  προάγει την εσωτερική γαλήνη και χαλάρωση

  ρυθμίζει και μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση

  σημαντικό για ισχυρά οστά και δόντια

  αυξάνει την ενέργεια και τις επιδόσεις

  αυξάνει την παροχή οξυγόνου

  βοηθάει σε ημικρανίες και εμβοές

  σταθεροποιεί το σάκχαρο αίματος

  εμποδίζει τις καρδιακές αρρυθμίες

  προωθεί την καύση λίπους

  εξασφαλίζει ζεστά χέρια και πόδια

Ποιο συμπλήρωμα μαγνησίου είναι το καλύτερο;

Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι μαγνησίου και προϊόντων που ακόμη και οι συνεργάτες μας δυσκολεύονται να απαντήσουν σε αυτήν την ερώτηση. Κατά τη γνώμη μας, εκ του αποτελεσματος το συμπλήρωμα μαγνησίου mylife  που παίρνετε τακτικά, καθημερινά είναι το καλύτερο. Αυτό σημαίνει ότι ένα συμπλήρωμα μαγνησίου που μπορείτε να ανεχτείτε καλά και να σας κάνει καλό είναι το καλύτερο για εσάς προσωπικά – επειδή μόνο εάν το παίρνετε καθημερινά  μπορεί πραγματικά να ξεδιπλώσει το υπέροχο αποτέλεσμα του.

Αυτά τα 7 σημεία πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την αγορά μαγνησίου:

 1. Ποσότητα στοιχειακού μαγνησίου
 2. ένωση μαγνησίου
 3. Απορρόφηση (βιοδιαθεσιμότητα)
 4. συμβατότητα
 5. Μορφή δοσολογίας
 6. Δοσολογία και εφαρμογή
 7. Τιμή σχέση τιμής / απόδοσης

Ποιες ενώσεις μαγνησίου υπάρχουν;

Το 100% καθαρό μαγνήσιο είναι ακατάλληλο ως συμπλήρωμα διατροφής . Είναι ασταθές και ιδιαίτερα αντιδραστικό. Ακόμη και στη φύση, το μαγνήσιο υπαρχει πάντα ως ένωση μαγνησίου.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών ενώσεων μαγνησίου. Κάθε ένωση έχει ελαφρώς διαφορετική θεραπευτική ιδιότητα, ρυθμό απορρόφησης και αποτέλεσμα.

 • μαγνησία
 • υδροξείδιο του μαγνησίου
 • γλυκινικό μαγνήσιο
 • μηλικό μαγνήσιο
 • ασπαρτικό μαγνήσιο
 • χλωριούχο μαγνήσιο
 • κιτρικό μαγνήσιο
 • φωσφορικό μαγνήσιο
 • οροτικό μαγνήσιο
 • γλυκονικό μαγνήσιο
 • φωσφορικό μαγνήσιο

Εδώ είναι μια περιγραφή αυτών των ενώσεων μαγνησίου. Υπάρχουν άλλες ενώσεις μαγνησίου διαθέσιμες, αλλά αυτές που αναφέρονται εδώ είναι οι πιο σημαντικές.

γλυκινικό μαγνήσιο

Το μαγνήσιο ως οργανικά δεσμευμένο γλυκινικό μαγνήσιο έχει χαλαρωτικό αποτέλεσμα και καταπραΰνει τα νεύρα. Είναι μακράν το καλύτερο μαγνήσιο για τον αναζωογονητικό τρόπο ζωής μας, λόγω της δέσμευσής του στο αμινοξύ γλυκίνη . Το γλυκινικό μαγνήσιο είναι το πιο συμβατό μαγνήσιο και ως εκ τούτου ιδανικό για ευαίσθητους ανθρώπους. Έχει πολύ υψηλή βιοδιαθεσιμότητα και καλή σχέση τιμής / απόδοσης.

μηλικό μαγνήσιο

Το malat είναι ένα σημαντικό συστατικό της παραγωγής ενέργειας στον οργανισμό. Συνδέοντας μαγνήσιο με μηλικό οξύ, το μηλικό μαγνήσιο είναι το καλύτερο μαγνήσιο για περισσότερη ενέργεια. Είναι επίσης ιδανικό για ινομυαλγία, κόπωση και μυϊκούς πόνους. Το μηλεϊνικό μαγνήσιο είναι καλά ανεκτό, έχει πολύ υψηλή βιοδιαθεσιμότητα και καλό λόγο τιμής / απόδοσης.

κιτρικό μαγνήσιο

Το κιτρικό μαγνήσιο είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και γνωστές ενώσεις μαγνησίου. Η σύνδεση μαγνησίου με κιτρικό παράγει οργανικά συνδεδεμένο κιτρικό μαγνήσιο. Είναι μια καλά ανεκτή μορφή μαγνησίου. Το κιτρικό μαγνήσιο είναι κατάλληλο για να αντισταθμίσει την έλλειψη μαγνησίου. Όταν λαμβάνεται σε υψηλές δόσεις, μπορεί να είναι καθαρτικό σε ορισμένα άτομα. Το κιτρικό μαγνήσιο έχει υψηλή βιοδιαθεσιμότητα και πολύ καλή σχέση τιμής / απόδοσης.

μαγνησία

Το οξείδιο του μαγνησίου έχει χαμηλή βιοδιαθεσιμότητα, αλλά πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε στοιχειακό μαγνήσιο. Είναι ιδανικό για άτομα που μερικές φορές θέλουν να ανακουφίσουν τη δυσκοιλιότητα και να παράσχουν ταυτόχρονα μαγνήσιο. Το οξείδιο του μαγνησίου λειτουργεί ως ήπιο καθαρτικό και είναι μάλλον ακατάλληλο για μακροχρόνια χρήση. Ως εκ τούτου, δεν συνιστάται για ανεπάρκεια μαγνησίου. επειδή υπάρχουν πολύ καλύτερες ενώσεις μαγνησίου.

ασπαρτικό μαγνήσιο

Η δέσμευση του μαγνησίου στο ασπαρτικό οξύ (ένα αμινοξύ) έχει σαν αποτέλεσμα το οργανικό δεσμευμένο ασπαρτικό μαγνήσιο. Έχει πολύ υψηλή βιοδιαθεσιμότητα και καλή σχέση τιμής / απόδοσης. Δυστυχώς, το ασπαρτικό οξύ που υπάρχει σε μερικούς ανθρώπους μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες παρενέργειες. Μπορεί να οδηγήσει σε εσωτερική ανησυχία, νευρικότητα ή άλλες ψυχικές διαταραχές. Το ασπαρτικο μαγνησίου, μπορείτε να το μάθετε μόνο δοκιμάζοντας τον εαυτό σας.

Ποια προϊόντα μαγνησίου υπάρχουν;

Τα περισσότερα προϊόντα μαγνησίου περιέχουν μόνο μία ένωση μαγνησίου.Υπάρχουν όμως και προϊόντα που συνδυάζουν αρκετές ενώσεις μαγνησίου.

·        Παρασκευάσματα μονο μαγνήσιο

Ανάλογα με τον σκοπό για τον οποίο λαμβάνεται το μαγνήσιο, οι μονοπαρασκευές που περιέχουν μόνο μια ένωση μαγνησίου είναι καλύτερες από τα μείγματα μαγνησίου.

Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, όταν το οξείδιο του μαγνησίου λαμβάνεται για να διεγείρει τις κινήσεις του εντέρου. Τα άτομα με ινομυαλγία συνιστάται το χρησιμοποιούν μηλεϊνικό μαγνήσιο ως ένα μόνο παρασκεύασμα.

Μαγνήσιο Πολλαπλών ενώσεων παρασκεύασμα

Εκείνοι που εκτιμούν τη μέγιστη βιοδιαθεσιμότητα και τη βέλτιστη ανεκτικότητα πρέπει να χρησιμοποιούν συμπλήρωμα μαγνησίου. Με το συνδυασμό πολλών ενώσεων μαγνησίου, το φάσμα δράσης, η βιοδιαθεσιμότητα και η απορρόφηση μπορούν να αυξηθούν περαιτέρω.

Τα μόρια μαγνησίου απορροφώνται ανάλογα με τη σύνδεσή τους σε διαφορετικά εντερικά τμήματα μέσω διαφορετικών οδών μεταφοράς. Ταυτόχρονα, η συμβατότητα αυξάνεται και οι πιθανές παρενέργειες μειώνονται στο ελάχιστο.

Προϋπόθεση για αυτό είναι ότι είναι ένας χρήσιμος τύπος μαγνησίου που δεν συνδυάζει πάρα πολλές ενώσεις μαγνησίου. Αν πάρα πολλές ενώσεις μαγνησίου συνδυάζονται σε μία φόρμουλα, τότε υπάρχει τόσο λίγη ένωση μαγνησίου που πάλι δεν μπορεί πραγματικά να συμβάλει στην επίδραση.

Τα πολυπροϊόντα μαγνησίου είναι επομένως ιδανικά για όποιον θέλει να αντισταθμίσει το έλλειμμα μαγνησίου το συντομότερο δυνατόν. Ακόμη και οι ευαίσθητοι άνθρωποι πρέπει σίγουρα να επιλέξουν ένα πολλαπλό προϊόν μαγνησίου.

Μορφές δοσολογίας μαγνησίου

Το μαγνήσιο διατίθεται σε ποικίλες μορφές δοσολογίας, όπως δισκία, κάψουλες, αμπούλες, σκόνες, αναβράζοντα δισκία κ.λπ.

·        Μαγνήσιο δισκία

Τα δισκία μαγνησίου είναι φθηνότερα για να κατασκευαστούν από άλλες μορφές δοσολογίας. Ως εκ τούτου, αυτά προσφέρονται κυρίως από μειωτές ή άλλους προμηθευτές χαμηλού κόστους.

Τα δισκία μαγνησίου έχουν ορισμένα μειονεκτήματα. Τα δισκία πρέπει να πιέζονται υπό υψηλή πίεση και να χρησιμοποιούνται ανεπιθύμητα βοηθήματα δισκιοποίησης ώστε να μην θρύβονται. Συχνά, χρησιμοποιούνται επίσης βαφές ή παράγοντες επίστρωσης.

Εκείνοι που παίρνουν τακτικά μαγνήσιο θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι το προϊόν περιέχει όσο το δυνατόν λιγότερα έκδοχα ή ότι είναι όσο το δυνατόν φυσικότερο. Για μια μακροπρόθεσμη πρόσληψη απαιτούνται σημαντικές ποσότητες αυτών των δισκιωμ.

Τα δισκία μαγνησίου συχνά είναι επίσης δύσκολο στη κατάποση επειδή είναι μεγάλα και έχουν τραχιά επιφάνεια.

Κάψουλες μαγνησίου

Οι κάψουλες διαλύονται πλήρως στο στομάχι μέσα σε λίγα λεπτά, εξασφαλίζοντας την ταχεία απορρόφηση του μαγνησίου.

Σε αντίθεση με τα δισκία, οι κάψουλες γεμίζονται με σκόνη και δεν χρειάζεται να πιέζονται υπό υψηλή πίεση και χρησιμοποιώντας βοηθήματα δισκιοποίησης.

Οι κάψουλες  μπορούν να περιέχουν σε μεγάλο βαθμό πρόσθετο εμπλουτισμό. Οι κάψουλες είναι επομένως οι πλέον  κατάλληλες για  χρήση και συνιστώνται από τους γιατρούς.

Τα άτομα που είναι ευαίσθητα σε πρόσθετα πρέπει σίγουρα να προτιμούν τις κάψουλες. Οι κάψουλες μαγνησίου μπορούν επίσης να ανοιχτούν για να αναδεύσουν τη σκόνη σε υγρά ή τρόφιμα.

Οι κάψουλες μαγνησίου καταπίνονται  επίσης πολύ πιο εύκολο από τα δισκία.Αυτό συμβαίνει ακόμη και αν η κάψουλα είναι μεγαλύτερη από το δισκίο.

·        Φακελάκια μαγνησίου και ραβδιά

Τα φακελάκια μαγνησίου και τα ραβδιά περιέχουν μαγνήσιο σε μορφή σκόνης, το οποίο διαλύεται σε υγρά ή λαμβάνεται απευθείας στο στόμα. Είναι ιδανικά για άτομα που δεν θέλουν να καταπιούν δισκία ή κάψουλες.

Λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, τα σακουλάκια και τα ραβδιά μαγνησίου έχουν χαμηλότερο λόγο τιμής / απόδοσης. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ότι συχνά τεχνητά γλυκαντικά ή άλλα πρόσθετα χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τη γεύση μαγνησίου.

·        Σκόνη μαγνησίου

Ορισμένες ενώσεις μαγνησίου, όπως γλυκονικό μαγνήσιο, κιτρικό μαγνήσιο ή ανθρακικό μαγνήσιο, είναι κατάλληλες για κατάποση σε μορφή σκόνης λόγω της αποδεκτής γεύσης τους.

Η σκόνη μαγνησίου μπορεί να διαλυθεί σε υγρά και είναι ιδανική για άτομα που δεν θέλουν να καταπιούν δισκία ή κάψουλες. Η δοσολογία δεν είναι τόσο ακριβής με την σκόνη όσο και με τις άλλες μορφές δοσολογίας. Αυτή είναι η περίπτωση ακόμη και αν περιλαμβάνεται ένα κουτάλι μέτρησης. Τη λύση έδωσε η συσκευασία σε φακελάκι.

Οι σκόνες μαγνησίου μπορεί να περιέχουν γλυκαντικά, αρώματα ή άλλα πρόσθετα για την ενίσχυση της γεύσης.

·        Αμπούλες μαγνησίου

Οι αμπούλες μαγνησίου περιέχουν μαγνήσιο σε υγρή μορφή, το οποίο επιτρέπει την άμεση απορρόφηση του μαγνησίου. Είναι ιδανικά για άτομα που δεν θέλουν να καταπιούν δισκία ή κάψουλες.

Λόγω του πολύ υψηλού κόστους παραγωγής, οι αμπούλες μαγνησίου έχουν κακή σχέση τιμής / απόδοσης.

Επίσης, περιέχουν σχεδόν πάντα γλυκαντικά, αρώματα, σταθεροποιητές ή άλλα πρόσθετα για την ενίσχυση της γεύσης και τη διατήρηση του προϊόντος σε υγρή μορφή.

Μαγνήσιο αναβράζοντα δισκία

Τα αναβράζοντα δισκία μαγνησίου διαλύονται σε ένα ποτήρι νερό, το οποίο καθιστά το μαγνήσιο άμεσα διαθέσιμο. Όλα τα αναβράζοντα δισκία περιέχουν ανθρακικό μαγνήσιο συν κιτρικό οξύ.  Τα αναβράζοντα δισκία μαγνησίου είναι πολύ φτηνά στην παραγωγή τους. Περιέχουν όμως τεχνητά γλυκαντικά, τεχνητά αρώματα και άλλα πρόσθετα.

Τι κάνει ένα συμπλήρωμα μαγνησίου υψηλής ποιότητας;

Ένα καλό συμπλήρωμα μαγνησίου θα πρέπει να έχει υψηλή βιοδιαθεσιμότητα και η ποσότητα στοιχειακού μαγνησίου σε χιλιοστόγραμμα θα πρέπει να υπάρχει στην ετικέτα. Πάνω απ ‘όλα, πρέπει να είναι καλά ανεκτό και να έχει καλή σχέση τιμής / απόδοσης. Όσον αφορά την αγορά μαγνησίου, ανήκετε τώρα σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που γνωρίζουν τι είναι πραγματικά σημαντικό