Το λιβάνι προέρχεται από τη ρητίνη του δέντρου Boswellia serrata και έχει αποδειχθεί στην ιατρική της Αγιουρβέδα για χιλιάδες χρόνια ως φάρμακο. Αυτό που το κάνει τόσο μοναδικό είναι το αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα. Αυτό οφείλεται κυρίως στο βοσουλλικό οξύ AKBA που περιέχεται στο λιβάνι.

Το λιβάνι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην ινδική ιατρική. Είναι γνωστά για την ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση του και την καλή επίδραση στο άσθμα, τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου και την αρθρίτιδα.

Το Λιβαστό (Boswellia serrata) είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά στον τομέα των φυσικών βοτάνων. Το φυτό είναι γνωστό στον άνθρωπο από την αρχαιότητα και απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα, ιδίως στην ινδική ιατρική.

Τα τελευταία χρόνια, η από καιρό ξεχασμένη δράση προαγωγής της υγείας του θυμιάματος έχει ανακαλυφθεί. Το λιβάνι έχει μεγάλες δυνατότητες στην καταπολέμηση της φλεγμονής στο ανθρώπινο σώμα. Πάνω απ ‘όλα, ανακουφίζει από τα συμπτώματα φλεγμονωδών ασθενειών όπως το άσθμα, η αρθρίτιδα και η φλεγμονώδης νόσο του εντέρου.

Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να υποστηρίξουν τη φυσική διαδικασία αυτό-επούλωσης του σώματος και να ανακουφίσουν σημαντικά τα συνηθέστερα συμπτώματα της φλεγμονής. Τα άτομα που πάσχουν από αυτές τις καταστάσεις μπορούν να επωφεληθούν από την τακτική χρήση του θυμιάματος.

Η ανακούφιση από την ένταση των δυσάρεστων συμπτωμάτων μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και τη γενική ευεξία.

Οφέλη για την υγεία από το Λιβάνι:

 • Καταπολεμά τη φλεγμονή στο σώμα
 • Ανακουφίζει τον πόνο στις αρθρώσεις
 • Προωθεί τις καρδιαγγειακές λειτουργίες
 • Συμβάλλει στην πρόληψη καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων
 • Μειώνει τη συχνότητα και ανακουφίζει τη σοβαρότητα των επιθέσεων άσθματος
 • Συμβάλλει στη γενική ευεξία και ζωτικότητα

Πώς το λιβελούνι καταπολεμά τη φλεγμονή και πώς προάγει την καλή υγεία;

Η μείωση των φλεγμονωδών διεργασιών έχει θετική επίδραση στην υγεία, μειώνοντας σημαντικά τα συμπτώματα και σταματώντας την πρόοδο της νόσου.

Τα συμπτώματα της φλεγμονώδους νόσου περιλαμβάνουν:

 • πόνος στις αρθρώσεις
 • αθηροσκλήρωση
 • Έλκη (εάν επηρεάζεται ο βλεννογόνος του εντέρου)
 • Δύσπνοια (όταν επηρεάζεται η αναπνευστική οδός)

Το θυμίαμα ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

Η αρθρίτιδα στις δύο μορφές της – οστεοαρθρίτιδα και ρευματοειδής αρθρίτιδα – είναι  από τις πιο απελπιστικές ασθένειες που υπάρχουν. Είναι ιδιαίτερα οδυνηρές και μπορεί να περιορίσουν σοβαρά την κινητικότητα των ασθενών.

Η αρθρίτιδα είναι ουσιαστικά βλάβη των αρθρώσεων, με αποτέλεσμα τη συνεχή φλεγμονή της προσβεβλημένης άρθρωσης. Το θυμίαμα είναι εξαιρετικό για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας.

Ανακουφίζει από την ένταση του χρόνιου πόνου και κάνει τους πληγέντες να νιώθουν καλύτερα και αρκετά ήρεμοι για να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά τους καθήκοντά. Λιγότερος πόνος σημαίνει περισσότερη κινητικότητα και επομένως περισσότερη ανεξαρτησία, άσκηση, καλύτερο έλεγχο βάρους και βελτιωμένη εικόνα του σώματός σας.

Ανακουφίζει και από φλεγμονώδη καρδιαγγειακά νοσήματα

Η φλεγμονή έχει αποδειχθεί ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην αθηροσκλήρωση. Η αθηροσκλήρωση είναι μια σοβαρή χρόνια ασθένεια που ασβεστοποιεί τις αρτηρίες και καταστρέφει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στη ροή του αίματος και στα ζωτικά όργανα.

Το θυμίαμα ανακουφίζει την καρδιαγγειακή νόσο και αποτρέπει αποτελεσματικά τα καρδιακά επεισόδια και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Ανάμεσα στα θετικά αποτελέσματα του θυμιάματος στο καρδιαγγειακό σύστημα περιλαμβάνει μια ανακούφιση συμπτωμάτων όπως πόνο στο στήθος, στηθάγχη, δύσπνοια, παροδικά ισχαιμικά επεισόδια και άλλες αρνητικές συνέπειες της αθηροσκλήρωσης.

Φλεγμονώδη νόσο του εντέρου

Η χρόνια φλεγμονώδης ασθένεια του εντέρου περιλαμβάνει τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα. Χαρακτηριστικά αυτών των ασθενειών είναι η φλεγμονή του εντερικού βλεννογόνου, με αποτέλεσμα κοιλιακό άλγος, διάρροια, πυρετό και κόπωση.

Αυτή η σοβαρή και ανίατη ασθένεια είναι εξαιρετικά δυσάρεστη για τους πάσχοντες. Το θυμίαμα έχει μια καταπραϋντική επίδραση στην εντερική φλεγμονή και στην ανάπτυξη των ελκών.

Εν ολίγοις, μπορεί να βοηθήσει με τον πόνο, την ταλαιπωρία και τη διάρροια. Μπορεί να αυξήσει την ευεξία των ασθενών, να καταστήσει/βελτιώσει τη ζωή εφικτή με την ασθένεια, ανακουφίζοντας τα συμπτώματα και κάνοντας το γεύμα το δυνατόν.πιο ευχάριστο

θυμίαμα – μια φυσική λύση στο άσθμα

Το άσθμα είναι μια άλλη φλεγμονώδης ασθένεια που το μπορεί να βοηθήσει. Στο άσθμα, ορισμένα σωματίδια από το περιβάλλον μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση με φλεγμονή και συστολή της αναπνευστικής οδού, γεγονός που δυσχεραίνει την αναπνοή και μπορεί να οδηγήσει σε βήχα και συριγμό.

Ο αριθμός και η ένταση των επιθέσεων άσθματος μπορεί να ποικίλλει ευρέως και, σε ακραίες περιπτώσεις, να είναι απειλή για τη ζωή. Οι επιθέσεις άσθματος μπορεί να είναι πολύ τρομακτικές για τους ενήλικες και τους συνανθρώπους τους.

Για να ανακουφιστεί η φλεγμονή της αναπνευστικής οδού, χρησιμοποιούνται βρογχοδιασταλτικά με τη μορφή εισπνευστήρων. Το λιβάνι έχει τις ίδιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι ένα φυσικό προϊόν. Αυτό το συμπλήρωμα βοτάνων έχει δοκιμαστεί και έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ανακουφίζει τη σοβαρότητα και τη συχνότητα των επιθέσεων άσθματος.

Ποιος μπορεί να επωφεληθεί από τη λήψη συμπληρωμάτων θυμιάματος;

 • Ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα
 • Άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα,
 • αθηροσκλήρωση,
 • άσθμα
 • Ασθενείς που πάσχουν από νόσο του Crohn,
 • ασθενείς με ελκώδης κολίτιδα

Έχει  το Λιβάνι παρενέργειες;

Όπως συμβαίνει με άλλα φάρμακα και παρασκευάσματα, είναι πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις. Σταματήστε να λαμβάνετε το συμπλήρωμα θυμιάματος αν έχετε ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στη χρήση του, ωστόσο σπάνια έχουν αναφερθεί καούρα, ναυτία, διάρροια και ερεθισμός του δέρματος.

Μην χρησιμοποιείτε συμπλήρωμα θυμιάματος εάν είστε έγκυος ή θηλάζουσα, καθώς η ασφάλεια σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ελέγχεται επαρκώς.

Αλληλεπιδράσεις του λιβανιού και ταυτόχρονη χρήση με άλλα φάρμακα και παρασκευάσματα

Το λιβάνι μπορεί να αναστέλλει τα αποτελέσματα των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (NSAIDs), συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων όπως η ιβουπροφαίνη ή η ασπιρίνη.

Είναι επίσης δυνατές οι αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα όπως τα αντιβιοτικά, τα ηρεμιστικά και οι ανοσοδιαμορφωτές. Το λιβάνι μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με άλλα συμπληρώματα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της χοληστερόλης και των αντιμυκητιασικών ουσιών.

Πάντα ενημερώστε το γιατρό σας εάν παίρνετε το λιβάνι.

Ακολουθήστε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή στη συσκευασία. Η γενική συνιστώμενη πρόσληψη είναι 300-500 mg ανάλογα με την ασθένεια που πρόκειται να αντιμετωπιστεί, ενώ απαιτείται υψηλότερη δόση για τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου.

Που χρησιμοποιείται το λιβάνι;

 • Καταπολέμηση της φλεγμονής στο σώμα
 • Ανακούφιση του πόνου στην αρθρίτιδα
 • Προώθηση του καρδιαγγειακού συστήματος
 • Ανακούφιση από τα συμπτώματα της χρόνιας φλεγμονώδους νόσου του εντέρου όπως ο πόνος και η διάρροια
 • Μείωση της συχνότητας και της σοβαρότητας των επιθέσεων άσθματος