Η σεξουαλικότητα μπορεί να αυξηθεί με ψευδάργυρο ή L-αργινίνη καθώς και με τα εκχυλίσματα από φυσικά  συστατικά της ρίζας Maca, Ginseng και οστρακοειδών.

Για τους άνδρες, η διατήρηση του ανδρισμού μέχρι τα γηρατειά είναι πολύ σημαντική. Μια μακρά  σεξουαλική ζωή συμβάλλει επίσης πολύ στη διατήρηση της υγείας. Τα οστρακοειδή και η Maca έχουν αποδειχθεί ότι ενισχύουν την ερωτική ζωή, η αργινίνη βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ο ψευδάργυρος προάγει το σχηματισμό αρσενικού φύλου ορμονών.

Για πολλούς άνδρες,  η σεξουαλικότητα ως έκφραση του αρρενωπού άνδρα παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στη ζωή. Με ιατρική έννοια, είναι ένας γενικός όρος για τη σεξουαλική ικανότητα, ανεξάρτητα φύλου.

Στην περίπτωση ενός άνδρα, δύναμη  είναι η ικανότητα του να φτιάχνει το πέος  έτοιμο και ικανό [ και με τη βοήθεια της γυναίκας]  για να κάνει τη σεξουαλική επαφή. Αλλά και η γονιμότητα είναι μέρος της αρσενικής εξουσίας. Στις γυναίκες, κατά συνέπεια εννοείται δύναμη., η ικανότητα να συλλάβουν τα παιδιά και η διεγερτική ικανότητα του κόλπου.

Ωστόσο, η ανδρική ισχύς δεν περιορίζεται στις φυσικές και σωματικές ικανότητες μονό, αλλά περιλαμβάνει και τα ψυχολογικά συστατικά που είναι κρίσιμα για τη σεξουαλική διέγερση. Εάν πρόκειται για διαταραχές της δύναμης, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες που είναι απρόθυμοι/ες να αντιμετωπιστούν  τους φόβους της αποτυχίας.

Αιτίες: Πώς επηρεάζουν;

Στους άνδρες και τις γυναίκες, η ανικανότητα μπορεί να είναι τόσο οργανική όσο και ψυχική. Οι ψυχολογικές αιτίες περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, κακές σεξουαλικές εμπειρίες, ντροπή, άγχος ή προβλήματα συνεργασίας μεταξύ των.

Οργανικά αίτια, ωστόσο, μπορεί να είναι ένα άλλο υποκείμενης νόσου όπως ο διαβήτης, η αθηροσκλήρωση, η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς ή καρδιαγγειακή νόσος, καθώς και οι ορμονικές αλλαγές, νευρική βλάβη ή προβλήματα κυκλοφορίας του αίματος. Αλλά και  η χρήση ορισμένων φαρμάκων μπορεί επίσης να προκαλέσει ανδρικά προβλήματα στύσης – στυτική δυσλειτουργία –  ή μειωμένη διέγερση στη γυναίκα.

Συμπτώματα: Πώς είναι αισθητή μια διαταραχή;

Στους άνδρες, είναι κυρίως προβλήματα στύσης που δείχνουν σε διαταραχές της σωματικής δύναμης. Αλλά και τα προβλήματα εκσπερμάτωσης ή η γονιμότητα είναι συμπτώματα μιας διαταραγμένης σωματικής δύναμης.

Στις γυναίκες, ωστόσο, οι διαταραχές είναι λιγότερο έντονες. Εκτός από την απώλεια της λίμπιντο, ειδικά ο πόνος κατά τη συνουσία ή ένας ξηρός κόλπος είναι ενδείξεις μιας διαταραγμένης σεξουαλικότητας, ακόμη και στην αδυναμία με τις γυναίκες να κάνουν ή να μην θέλουν παιδιά.

Διάγνωση: Πώς καθορίζονται τα αίτια μιας διαταραχής;

Επειδή οι διαταραχές  μπορούν να ενεργοποιηθούν από πολύ διαφορετικές αιτίες, είναι πρωτίστως σημαντικό για τη θεραπεία να διενεργηθεί ένας γενικός ιατρικός έλεγχος. Μόνο αν δεν εντοπιστούν οργανικές ασθένειες εκτός των γεννητικών οργάνων, θα πρέπει να ακολουθήσουν ουρολογικές ή γυναικολογικές εξετάσεις.

Σε αυτή την περίπτωση, οι διαταραχές της ικανότητας που σχετίζονται με τα αγγεία μπορούν να προσδιοριστούν στον άνθρωπο μέσω της λεγόμενης υπερηχογραφίας SonDoppler. Ένα σπερμογράφημα παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τη γονιμότητα. Οι αντίστοιχες εξετάσεις από γυναικολόγο παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα αίτια μιας πιθανής στειρότητας της γυναίκας.

Επιπλέον, η ορμονική κατάσταση επιτρέπει δηλώσεις σχετικά με πιθανές ορμονικές ανισορροπίες. Μια φυσική εξέταση αποκαλύπτει σωματικές αιτίες όπως άσχημα θεραπευμένα συμπτώματα. Εάν οι ψυχολογικοί λόγοι βρίσκονται πίσω από τις διαταραχές , ο θεράπων ιατρός μπορεί να καθορίσει σε μια ολοκληρωμένη έρευνα την θεραπεία.

Θεραπεία: Πώς να αντιμετωπίζετε τις διαταραχές.

Βασικά, η θεραπεία της ανικανότητας εξαρτάται από τις αιτίες. Εάν τα προβλήματα προκαλούνται από άλλες υποκείμενες νόσους, πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστούν. Ωστόσο τα ψυχολογικά προβλήματα ευθύνονται για την ανικανότητα, και έτσι οι δυνατότητες της ψυχοθεραπείας και της θεραπείας του σεξ έχουν αποδειχθεί [συχνά μαζί με τη γυναίκα σαν ζευγάρι] αποτελεσματικές.

Αλλά και εναντίον μιας οργανικά προκαλούμενης στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες, υπάρχουν διάφορες επιλογές θεραπείας σήμερα. Αυτές περιλαμβάνουν επίσης μηχανικά βοηθήματα όπως αντλία πέους, δακτύλιο πέους ή χειρουργικά εισαγμένο τεχνητό στυτικό ιστό. Αλλά και για τις γυναίκες ενέταξε διατίθενται φάρμακα δραστικότητας, τα οποία προάγουν την κυκλοφορία του κόλπου και έτσι αυξάνουν την ευαισθησία.

Φυσική βοήθεια στα  προβλήματα

Εκτός από την παραδοσιακή ιατρική, η φύση προσφέρει επίσης πολλά δραστικά συστατικά που διεγείρουν τόσο την κυκλοφορία του αίματος όσο και την αύξηση της σεξουαλικότητας.  Για παράδειγμα, Maca , Ginseng , Rhodiola, ρόδι , λυκίσκος και λυγαριά έχουν  ενισχυτικά  δραστικά αποτέλεσμα. Επιπλέον, επηρεάζει μια βέλτιστη χρήση  της L-αργινίνης, του ψευδάργυρου  ιχνοστοιχείων και βιταμινών που έχουν θετική επίδραση στην δραστικότητα.

Πώς να αποτρέψετε τις διαταραχές;

Αν και κατ ‘αρχήν δεν μπορούν να προληφθούν όλα τα προβλήματα, η υγιεινή διατροφή και η αποφυγή του καπνίσματος καθώς και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αποδεικνύονται συχνά θετικά για τη δραστικότητα. Επιπλέον, οι αρμονικές σχέσεις [με τον/την εταιρο ήμισυ  σχετικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις και τους φόβους συχνά λύουν προβλήματα προτού να οδηγήσουν σε διαταραχές.

Συμβουλές: Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε.

  • Οι περιστασιακές διαταραχές είναι φυσιολογικές. Μόνο εάν διαρκούν περισσότερο από 6 μήνες, πρέπει να καθοριστούν τα αίτια.
  • Τα μασάζ, οι τεχνικές χαλάρωσης και ο βελονισμός μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση των διαταραχών.
  • Τα φάρμακα μπορεί να είναι η αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας, η αλλαγή με φυτικά συμπτώματα μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση.
Ενίσχυση τεστοστερόνης
Οι ενισχυτές τεστοστερόνης περιέχουν βότανα, βιταμίνες, ανόργανα άλατα κλπ., Που σηματοδοτούν στο σώμα να παράγει φυσικά περισσότερη τεστοστερόνη από μόνη της. Με ενισχυτές τεστοστερόνης, οι άνδρες μπορούν να επωφεληθούν από τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης χωρίς να χρειάζεται να πάρουν τεστοστερόνη.
Rhodiola
Η Rhodiola rosea έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσικό τονωτικό για πάνω από 3000 χρόνια για να αυξήσει την ενέργεια και να ενισχύσει τη ζωτικότητα. Στη Σιβηρία, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν Rhodiola Rosea λέγεται ότι είναι τουλάχιστον 100 ετών. Με την Rhodiola Rosea μπορείτε να νιώσετε την ενέργεια της τίγρης της Σιβηρίας. (περισσότερα…)
Maca
Το Maca περιέχει πολλές βιταμίνες και ανόργανα άλατα και είναι γνωστό για το ερεθιστικό του αποτέλεσμα ειδικά ως αφροδισιακό. Επίσης αυξάνει τη φυσική και νοητική ικανότητα και συμβάλλει σε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Το Maca (Lepidium meyenii) είναι ένα φυτό που είναι φύεται στα ορεινά στις Περουβιανές Άνδεις σε υψόμετρο 4000 έως 4400 μ., Όπου έχει καλλιεργηθεί για 2000 χρόνια. (περισσότερα…)
Ψευδάργυρος
Ο ψευδάργυρος είναι μέρος σχεδόν των 300 ενζύμων που ελέγχουν ζωτικές διεργασίες στο σώμα. Ο ψευδάργυρος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ανάπτυξη, τη γονιμότητα και το ανοσοποιητικό σύστημα. Προωθεί την επούλωση τραυμάτων και αποτρέπει την απώλεια μαλλιών. Ο ψευδάργυρος προάγει τον σχηματισμό αρσενικών ορμονών φύλου και προστατεύει τον προστάτη. (περισσότερα…)
Ρόδι
Το ρόδι είναι το πιο θεραπευτικό σουπερ φρούτο. Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα αποδεικνύει γιατί το ρόδι έχει τιμηθεί από παλιά  σύμβολο ζωής και γονιμότητας. Το μυστικό του είναι οι πολυφαινόλες, ειδικά οι πουνικαλαγίνες. Αυτές οι πολύτιμες φυτικές ενώσεις έχουν αποδειχθεί ότι προστατεύουν την καρδιά, τα αιμοφόρα αγγεία, τις αρθρώσεις και τον προστάτη. (περισσότερα…)
Αργινίνη
Σημαντικό για την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία, η L-αργινίνη παρέχει υγιή αρτηριακή πίεση, βελτιώνει την στύση, αυξάνει την ανάπτυξη των μυών και την παραγωγή σπέρματος και την κινητικότητα. Η ανακάλυψη του ΝΟ από την αργινίνη ήταν τόσο επαναστατική που το 1998 βραβεύτηκαν με το βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας στους Δρ. Ferid Murad, dr. Robert F. Furchgott και dr. Ο Louis Ignarro. (περισσότερα…)